Self-government

Wat is self-government?

Sportschool Meulebeke gelooft sterk in haar opvoedingsproject: het self-governmentproject. Onze school stelt het groepsleven centraal. Als leerling beleef je er heel wat samen: je studeert, sport, ontspant, neemt initiatief, lost problemen op... Kortom, je scherpt jouw sociale vaardigheden. Het uniform ondersteunt dit groepsgevoel. Dagelijks word je aangesproken voor taken en opdrachten die jouw verantwoordelijkheidszin prikkelen. Dat vraagt sportieve discipline, openheid, fair-play, engagement en een positieve ingesteldheid.

Als leerling werk je actief mee aan het school- en internaatsleven. Een zeskoppig presidium ontfermt zich over nieuwe leerlingen, organiseert activiteiten, onderhoudt contacten met personeel en directie en motiveert. Dat presidium stelt wekelijks een kapiteinsploeg aan die mee instaat voor de organisatie van school- en internaatsgebeuren. Laat je hierdoor niet afschrikken. Self-government is niet vrijblijvend, maar nodigt je voortdurend uit tot inzet en zorg. Zorg voor elkaar, voor jezelf (houding en voorkomen), maar ook voor de omgeving, de gebouwen en hun uitrusting.

Self-government groeit uit respect. Opvoeders en lesgevers motiveren of sturen je bij waar nodig zodat je voldoende kansen krijgt om verantwoordelijkheidszin te ontwikkelen. Dat leidt tot vaardigheden voor het leven. Je leert aanvaarden, taken uitvoeren, initiatief nemen en regels respecteren. Bij die vorming vullen school en internaat elkaar voortdurend aan.

 

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons