Studierichtingen

Sportschool Meulebeke specialiseert zich in 3 studierichtingen vanaf de tweede graad: Sportwetenschappen (ASO of D-finaliteit) en Sport (TSO of D/A-finaliteit en Beweging en Sport (BSO of A-finaliteit). Op Sportschool Meulebeke krijg je een doordachte, intensieve opleiding met een persoonlijke opvolging door een enthousiast team (sport)leerkrachten.

Onze school biedt jou een geweldige sportinfrastructuur aan die uniek is in Vlaanderen! Zo beschik je o.a. over voetbal- en omnisportterreinen, een atletiekpiste, een zwembad, twee grote sportzalen en een fitnessruimte. In de nabije omgeving zijn er (indoor)tennisterreinen en een manege.

ASO of D-finaliteit: Sportwetenschappen

Spreken wetenschappen, talen en algemeen vormende vakken in combinatie met een degelijk pakket sport je aan? Kun je voldoende aanleg combineren met inzet en doorzettingsvermogen?

Dan is ASO Sportwetenschappen iets voor jou. Het ASO benadert sport als middel om je resultaten en attitude te scherpen. Na deze opleiding kun je studies op universitair niveau starten.

TSO of D/A-finaliteit : Sport

Heb je een uitgesproken interesse voor een meer praktische aanpak? Deze richting beschouwt het sporttechnische als een doel op zich en verzoent aanleg voor sport met een degelijke algemene vorming. Je kiest voor een ruim pakket lichamelijke opvoeding en sportvakken. Een positieve studiehouding biedt veel mogelijkheden in het hoger onderwijs.

BSO of A-finaliteit : Beweging & sport

Is sporten volledig jouw ding en wil je graag aan de slag in de sportsector zonder jarenlange voorafgaandelijke studies, dan kan je vanaf het schooljaar 2021-2022 deze nieuwe richting volgen.
Deze praktische richting binnen het domein sport biedt jou de mogelijkheid om na het secundair onderwijs aan de slag te gaan als zwembadredder, medewerker in een sportcentrum of sportfederatie, bewegingsanimator voor specifieke doelgroepen, technisch onderhouder van sportmateriaal, enz...

De algemene vorming wordt op een toegepaste manier aangebracht en via een ruim pakket aan sport- en bewegingsvakken leer je de praktische vaardigheden die nodig zijn voor jouw latere job.  Een ideale manier om van jouw hobby jouw beroep te maken!

 

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons