Optie voetbal

Deze optie is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes. Indien er voldoende interesse is bij de meisjes wordt er apart getraind.

In de tweede graad besteed je bijzondere aandacht aan balgewenning (leiden van de bal, dribbelen, passen en trappen op doel) en basisvorming (spelbekwaamheid door middel van wedstrijdvormen). 

In de derde graad werk je aan je fysieke ontwikkeling en mentale vorming (doorzetting, fair-play). Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan spelvormen ter ondersteuning van het zonevoetbal.

Wij beschikken over een ongeziene accommodatie: 4 voetbalvelden, een grote sporthal voor indoor training en een volledig uitgeruste fitnessruimte.

We nemen maximaal deel aan de MOEV scholencompetities voetbal en minivoetbal, kadetten en scholieren, jongens en meisjes.  

Je krijgt de vrijheid om naast de trainingen op school ook nog trainingen op je eigen club te volgen.

De trainers zijn gediplomeerd en van (internationaal!) topniveau:

•             Rudi Verkempinck - Master LO / PRO-LICENCE diploma

•             Thierry Vandekerckhove - Master LO / UEFA-A diploma / lesgever Vlaamse Trainerschool

•             Stijn Dermul - Master LO / UEFA-B diploma

Benodigdheden: 

•             Indoor en outdoor voetbalschoenen

•             Uniforme voetbalkledij (deze blijft op school en wordt na elke training gewassen)  

 

“Binnen optie voetbal heb je de garantie dat je een betere voetballer wordt. Leerlingen drijven het aantal uren training op in vergelijking met jongens die zich beperken tot clubtraining. Beter worden en gelijktijdig plezier beleven aan het voetbalspelletje is voor ons als leerkracht belangrijk. “

Trainer Rudi Verkempinck
 

“Het is plezant om je hobby op school te kunnen beoefenen! Het is zeker een grote meerwaarde voor deze school, de opties! Ik heb voor optie voetbal gekozen omdat ik super graag voetbal en ik wou minstens elke dag voetballen en op deze school lukt dat wel, dus is dat wel tof! Het niet alleen voetballen voor plezier maar we krijgen ook professionele trainingen waar je alleen maar beter van wordt! De accommodatie is zeer goed. We kunnen altijd voetballen. We hebben 3 trainingsvelden en als het sneeuwt kunnen we in de zaal voetballen."

Oud-leerling Mauren Vandenbroucke (uitgangsjaar 2016)

 

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons