Optie tennis

In optie tennis wordt er gewerkt volgens de spelgerichte aanpak (game based approach). De speler staat centraal en leert bij door het spelen van het spel en/of wedstrijdgerelateerde trainingssituaties aangepast aan het ontwikkelingsniveau van de speler. 

Je hoeft geen competitiespeler te zijn om deel te nemen aan optie tennis. Een belangrijke vereiste is wel dat je een balwisseling kan spelen. Voor de spelers met beperkte ervaring is het zeker zinvol om buiten de schooluren extra training te volgen.
Voor competitiespelers is het de bedoeling dat er samenwerking is met de clubtrainer om de evolutie van de speler zo optimaal mogelijk te maken.

Doorheen het jaar en de trainingen komen verschillende aspecten aan bod: mentaal (doorzetter), conditie (fit, blessurepreventie), techniek (fijn) en tactiek (slim), enkel- en dubbelspel.

De spelers krijgen daarbij persoonlijke taken om hun niveau te verhogen. Naast de trainingen op maandag (2 lesuren) en donderdag (2 lesuren) kan er ook extra op woensdagnamiddag getraind worden.

Doorheen het schooljaar wordt er voor de VILO-cup gestreden, een round-robin wedstrijdformule waar een volledige training wedstrijd gespeeld wordt.

In de loop van het schooljaar is er ook een meerdaagse stage voorzien waar we ons intens kunnen bezighouden met vervolmaking.

Verder worden de leerlingen gestimuleerd om competitie te spelen en sommigen worden ondersteund in het behalen van een initiator diploma aan de Vlaamse Trainersschool.

Benodigdheden:

  • Tennisracket(ten)
  • Tennisschoenen voor op gravel (tijdens september en na de paasvakantie)
  • Indoor tennisschoenen (met een volledig vlakke zool, zonder profiel)voor op tapijt (tijdens wintermaanden)
  • Springtouw (plastic rope skipping touw)
  • Rekker
    • In functie van blessurepreventie
    • Uitleg hierover volgt in het begin van het schooljaar

 

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons