Optie paardrijden

Ben je gepassioneerd door de paardensport en ben je een leerling uit de tweede of derde graad, dan is dit de perfecte opleiding voor jou! 

In de optie paardrijden richten wij ons zowel op jumping als dressuur. Paard en ruiter worden begeleid door trainers met internationale wedstrijdervaring. Daarnaast laten we u ook proeven van een andere tak in de paardensport: eventing.

De trainingen vinden plaats op de prachtige en uitgebreide accommodatie van Vincent Martens, Ondankstraat 2A in Tielt. Het vervoer heen en terug wordt verzorgd met busvervoer van de school. 

Naast de trainingen richten wij ons ook op het verzorgen en het omgaan met het paard. Een eigen paard is leuk, maar geen verplichting. Wij helpen jou met het vinden van de perfecte match! 

Stalling en eventuele huur van een paard worden rechtstreeks geregeld met uitbater Vincent Martens.

Op maandag- en donderdagnamiddag zijn er telkens 2 lesuren gepland.
Om de paardrijders extra te laten oefenen en sneller te laten evolueren, bieden wij de mogelijkheid aan om wekelijks op woensdagnamiddag extra training te volgen bij Vincent Martens gedurende 2u.
Wie geen les wil volgen op woensdagnamiddag is wel nog verplicht mee te gaan naar de manège voor de verzorging van het paard.

Met de optie paardrijden bieden wij een individuele aanpak die zich ook buiten de schooluren verder ontwikkelt. Zo kun je rekenen op begeleiding tijdens jumpingwedstrijden en een deskundige mening. 

Benodigdheden voor de optie: 

  • A-brevet
  • Driepuntshelm (veiligheid voorop)
  • Rijbroek
  • Verzorgingsmateriaal voor het paard (poetsbak,…)
  • Zadeldoek
  • Halster en touw
  • Uitrusting paard (enkel bij eigen paard) 

Verantwoordelijke voor de optie paardrijden is Mireille Baekelandt, Trainer B / Internationaal Eventing.

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons