Optie hockey

Optie hockey staat open voor leerlingen van de tweede en derde graad. Deze optie is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes, zowel beginners als gevorderden. 

In onze lessen baseren we ons op de richtlijnen van de VHL (Vlaamse Hockey Liga). Deze richtlijnen bieden ons het kader om te weten wat een hockeyspeler moet kennen en kunnen aan een bepaalde leeftijd. Dit maakt het mogelijk om samen te werken met clubs. School en club hanteren dezelfde leerlijnen zodat kan verder gebouwd worden op het reeds gehaalde niveau. 

De leerlingen worden regelmatig geëvalueerd zowel op fysiek, technisch als tactisch vlak. Op die manier willen we de leerlingen helpen in hun evolutie tot hockeyspeler.

Naast de noeste trainingsarbeid zullen er heel wat leuke lessen ingelast worden waarbij allerhande onderwerpen op een praktische manier benaderd zullen worden.

Binnen de jaarplanning is er ook ruimte gemaakt voor blessurepreventie en core-stability training. Dit doen we hoofdzakelijk in de wintermaanden. 

De leerlingen krijgen ook inspraak bij de invulling van de lessen. Het is absoluut de bedoeling om elke hockeyer een zo compleet mogelijke opleiding te geven. Als speler, op technisch, tactisch en fysiek vlak, maar ook als mens, op het mentale vlak.

Lid zijn van een club is geen must. Enkel de passie voor de sport telt. 

Benodigdheden (basis – verplicht):

·Hockeystick
·Scheenberschermers
·Mondstuk
·Drinkbussen
·Hartslagmeter
·Hockeysschoenen
·Hockeyuitrusting: 

  • Schooluniform: kousen - rok/short - shirt- pull
  • Reservekledij (vrij te kiezen) voor tijdens de trainingen

 

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons