Sportschool Meulebeke is een internaatschool. Dat betekent dat alle leerlingen intern zijn.
Atletiek, balsport, gymnastiek, ritmiek, en zwemmen staan voor alle leerlingen op het programma. In 5ASO en 6ASO komt er nog een extra uur "keuzesport" bij. Theorie en sport wisselen elkaar af zodat je dagelijks minstens één uur kan sporten. De opties gaan door op maandag- en donderdagnamiddag.
Ja, dit kan na overleg met de beheerder. Frequentie, akkoord van de ouders, attest van de club, vervangende studie… komen in het gesprek aan bod.
Met de trein kan je vlot Kortrijk, Ingelmunster of Tielt bereiken. Daarna neem je de bus (lijn 52 Kortrijk-Tielt), met halte vlakbij de school.
Woon je veraf, dan is onze busverbinding Gent-Meulebeke misschien iets voor jou. Je wordt op maandagmorgen (ca. 8.00 uur) aan het Sint-Pietersstation opgepikt. Vrijdagnamiddag vertrekt de bus richting Gent omstreeks 16.45 uur.
Ja, het uniform is verplicht. Zo toon je dat je tot onze kleine gemeenschap behoort en word je minder op jouw uiterlijk beoordeeld. De onderlinge verbondenheid wordt hierdoor versterkt. Voorzie jouw uniform en schoenen duidelijk van een naam, want kledingstukken raken gemakkelijk door elkaar.
Doorgaans deel je de kamer met een vriend(in) uit hetzelfde leerjaar. Het internaatsteam is verantwoordelijk voor de kamerindeling.
Ja, onze kok bereidt dagelijks verse maaltijden.
Je studeert met je kamergenoot op je kamer. Indien dat minder vlot verloopt, wordt je verwezen naar een studielokaal. Dit kan ook op basis van een beurtrol.
Ja, maar het aanbod is beperkt. Begin juli worden tweedehandsboeken aangeboden. Leerwerkboeken moeten nieuw worden aangekocht.
Deze informatie vind je terug in zowel het schoolreglement als in het inschrijvingsdossier. Dat laatste bevat ook een overzicht van alle school- en internaatkosten. Ga naar Praktische info > Nuttige documenten.
Ongeveer 30% van onze leerlingen kiest een discipline in de gezondheidszorg. Ze specialiseren zich in kinesitherapie (voor wie ASO volgde), verpleegkunde, voedings- en dieetleer, podologie, ergotherapie enz.
Ook de lerarenopleiding (40%) blijft populair. Sommige leerlingen kiezen voor lager onderwijs terwijl andere gaan voor secundair onderwijs met een hele waaier aan specialisaties: lichamelijke opvoeding, biologie, chemie, fysica, bewegingsrecreatie, informatica, godsdienst, Engels, Frans...
Zo'n 20% verdiept zich in handelswetenschappen (voor wie ASO volgde): bedrijfsmanagement, sport- en cultuurmanagement worden daarbij het vaakst gekozen.
Je moet zelf zorgen voor beddengoed (matrasbeschermer, hoeslaken, hoofdkussen, donsdeken…) Verder voorzie je best voldoende ondergoed, kousen en toiletgerief, een plastic of metalen doos om koekjes en snoep in op te bergen.
Vermijd in elk geval extra meubilair, bederfbare voeding en tapijten.
Je krijgt bij aanvang van het schooljaar een opvoeder toegewezen die zich over jou ontfermt m.b.t. de studiemethodebegeleiding. Samen wordt jouw studieaanpak geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig. De opvoeder houdt de ouders op de hoogte via Smartschool.